Nora BK

Referat: Rynninge IK-U - Nora BK 1-3

En härlig dag på Pettersberg när Nora BK gästade oss i dagens träningsmatch.

Visste på förhand att detta skulle bli en tuff uppgift, då Nora fått möjligheten till spel i årets div. 3 och fått några nytillskott i truppen.

Vi inleder matchen bra offensivt men lite skakigare i defensiven. Moa, Maya och Unevik är heta när vi kan spela in boll bakom deras backlinje och sätter Noras försvar på prov, varvat med halvfarliga kontringar från Nora. Lite oturligt försätter vi oss i några svåra situationer i andra halvan av första halvlek vilket resulterar i 2 mål för Nora.

En ok första halvlek utan byten, men vi behöver förbättra första touchen och vara lite mer noga med våra passningsval.

I andra halvlek stuvar vi om lite och försöker vara mer noggranna i vårt positionsspel samt kvalitet i passningar. Vi når inte ända fram men hotar ändå Nora stundtals, trots att vi tappar lite av det fina offensiva initiativet vi hade i första halvlek. Plus dock till Filippa på vänsterback som ofta gjorde ett bra defensivt jobb och samtidigt vågade/orkade följa med i anfall. Med ca 10 min kvar dundrar Filippa in bollen i mål på en frispark och vi har nu häng på att nå en kvittering.

Tyvärr grusades dessa förhoppningar omgående då Nora direkt på avspark efter målet sågar sig igenom och utökar ledningen till 3-1 vilket blir slutresultatet.

Sett till motståndet var detta resultat kanske väntat, men utifrån vad vi kan och stundtals visade kände nog många efter matchen att vi kan lite bättre.

Nu ser vi fram emot ännu en träningsvecka som lovar solsken och härlig vårvärme, och nästa helg väntar Skyllberg i årets 4 träningsmatch.